Martí Fradera | Fotògraf

Havent fracassat estrepitosament en la seva exitosa carrera de micromamporrero d’insecres al descobrir que ja s'ho feien sols i que en català la seva professió no tenia cap mena de gràcia (microapuntador...), el setembre de 2003 va decidir deixar-ho tot per estudiar el Graduat en Fotografia i Creació digital al CITM-UPC, un total de 4 dioptries, títol que guarda sota pany i forrallat a un castell sense masmorres. Quatre anys després, quan ja creía saber-ho tot, per descuit d’una secretària mig sorda, va ser inscrit al Postgrau en Fotoperiodisme de la UAB, curs que va finalitzar amb força bona nota i i la felicitació de l’aparca-cotxes.

I amb un somriure d’orella a orella, amb tot de coneixements adquirits aquells 5 anys de fabulós aprenentatge, va decidir estrellar-se de cap contra el perillós món profesional, això sí, deixant rastre allà on passava per si les mosques. El Periódico, Reuters, Getty Images, el Mundo Deportivo i altres mitjans han patit les conseqüències d’haver cregut en ell. El curiós del cas és que segueix publicant a El Periódico i altres mitjans que han sobreviscut la crisi.

Més enllà del fotoperiodisme ha intentat generar catpàstrofes en el món de la innovació fotogràfica i la Realitat Virtual 360º creant l’empresa Noupunt i rebent tot tipus d'encàrrecs en fotografía d’arquitectura, d’estudi, de reportatge, d'espectacle, de retrat i altres temes menors o en si bemoll major.

Vist així, tota aquesta sèrie de fracassos han servit perquè, ni que fos a base de desastres organitzats, hom pugui posar la mà al foc que en el futur intentà realitzar sempre totes les feines, encàrrecs i projectes que es van esdevenint el millor possible. Palabra!